IKARIE.net3...2...1Books.czBooks.netCinemascopeTechnologieTexty + cenyIkarioTKMýty

1997/42 Konsolidace českého fandomu

Právě skončená porada SF klubů (Šumperk 17. - 19. října 1997) bude zřejmě historiky hodnocena jako přelomová. Vše totiž nasvědčuje tomu, že se bouře v české sekci Československého fandomu postupně uklidnila natolik, že hlavy i emoce ochladly a různé osobní spory mohou jít stranou.

První velkou změnou je obměna poloviny obměnitelných členů Rady fandomu. Po tajných volbách vyšlo totiž najevo, že novými členy se stali dva z mladších členů fandomu -- Michael Bronec a Václav Pravda. Okamžitě po zvolení byla MB předána starost o organizaci Soutěže o Cenu Karla Čapka a VP se zavázal, že do příští porady (17. - 19. dubna 1998 v Šumperku) vypracuje návrh činnosti tolik diskutovaného manažera čs fandomu v ČR.

Další důležité hlasování proběhlo o místě konání příštího Parconu. Nakonec drtivě zvítězil Avalon (Chotěboř) nad Radegastem (Kopřivnice) v poměru 26:3. Pokud máte deníčky, můžete si poznamenat termín Parconu/Avalconu 1998. Bude probíhat od 3. do 6. července 1998 v Chotěboři. Kdo jste byli na loňském nebo letošním Avalconu, víte, na čem jste, kdo jste v Chotěboři ještě nikdy nebyl, budete mít velkou příležitost. Organizátoři prý dokážou zvládnout nápor až 600 conuchtivých zájemců. Jakmile získáme oficiální pozvánku, dozvíte se více.

V rámci jarní porady proběhne také v Šumperku seminář o fanzinech a klubové činnosti. Zájemci o výměnu rad, názorů a informací na toto téma jsou tímto srdečně zváni do Šumperka. Začátek semináře je naplánován na 18. dubna od 14:00, konec je v nedohlednu, takže bude nejspíš vhodné zajistit si v Šumperku ubytování ze soboty na neděli. Bude určitě o čem mluvit.

Na poradě se toho samozřejmě udále daleko víc. Myslím ale, že to, s čím jsem vás právě seznámil, bylo tím nejdůležitějším. Pokud by vás zajímaly další podrobnosti, sledujte některý z příštích Interkomů nebo Trosek. Ti úplně nejnedočkavější mi snad i můžou zkusit napsat emajlem. Třeba jim i odpovím ;-)

Jiří T. Pelech